Makarna böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yufka
    • 200 gram kıyma
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 150 gram margarin
    • 2 adet domates
    • 1 adet soğan
    • Yarım limon
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 paket kalem makarna
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 3 çorba kaşığı margarin
    • Arzuya göre krema
  • Yapılışı

    1. Fırın tepsisini yağlayıp yufkayı serin.Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün.Mantarları limonlu suda bekletin.
      Tavada margarini eritip ,kıyılmış soğanı kavurun.Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.1 kaşık salça ,minik doğranmış domates ve mantarları ekleyip 6-7 dk. pişirin.SOn olarak kremayı koyun ve ocaktan alın.
      Doğranmış maydanoz ,tuz ve makarna ile mantarlı karışımı yufkanın üzerine yayın.
      Kenarları bohça şeklinde kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verin.Üzeri kızarıncaya kadar pişirip dilimleyip servis yapın.