Katmer tarifi
  • Malzemeler

    • 6 su bardağı un
    • Unun alabildiği kadar su
    • 1.5 çay bardağı sıvıyağ
    • 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
    • 1.5 su bardağı dövülmüş haşhaş
    • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Un ve tuzu karıştırın.Üzerine yavaş yavaş su ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.15 dk .dinlendirin.
      Hamurdan 4 elm büyüklüğünde beze yapın.Her bezeyi unlayarak açın.Orta kalınlıkta olsun.
      Açtığınız yufkaların üzerine sıvıyağ sürün.İki yufkanın üzerine haşhaş diğer ikisinede ceviz yayın.Her yufkayı katlayıp beze haline getirin.
      Bezeleri orta kalınlıkta açın.Önceden ısıtılmış saçta teker teker arkalı önlü pişirin.