Hamsi  tava turta tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kgiri hamsi balığı
    • 1 demet maydanoz
    • 1 demet taze soğan
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • yeteri kadar tuz
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 2 çay kaşığı sumak
  • Yapılışı

    1. Bakılları ayıklayıp kılçıklarını aldıktan sonra bir süzgeçe alın.
      Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıydıktan sonra baharatlarla harmanlayın. Önceden yağladığınız bir teflon tavaya,süzgeçteki balıkların yarısını ayırıp,sadece sırtlarını unlayarak,arada boşluk kalmayacak şekilne unlu kısımlar tavaya gelecek şekilde dizin.Bu alt sırayı dizerken,tavanın kenarlarına doğru taşmaya özen gösterin,çünki daha sonra bu taşkınlıkları kenerları açık kalmaması için içe doğru katlayacağız.ilk sıra balık dizimi bittikten sonra harmanladığımız soğan maydanozu balıkların üzerine bir parmak kalınlığında serin.Ayırdığımız diğer balıkları yine sadece sırtlarını unlayarak karın kısımları harca gelecek şekilde dizmeden önce tavanın kenerına taşarak dizdiğimiz balıkların uçlarını harcın ustüne galacak şekilde yatırın sonra üst balık sırasını sırtları üste gelecek dizin.Bir çay bardağı kızartma yağını,tavanın kenarını dolaşarak döktükten sonra,tavayı sallayarak pişirin bir kapakla çevirip kızrınca servis yapın

      Bize bu tarifi Balıkesir/Erdek ten yollayan Nihat beye teşekkür ederiz.