Çatal
-
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- bir paket margarin
- bir çorba kaşığı toz şeker
- bir tatlı kaşığı tuz
- bir tane yaş maya
- alabildiği kadar un
- susam veya çöreotu
-
Yapılışı
-
Önce margarini eritelim ve soğumasını bekleyelim 2 adet yumurtanın beyazını bir kaba koyalım içine tuzu şekeri erimiş margarini ve ılık suda erittiğimiz margarini ekleyelim ve alabildiği kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Sonra çatal şekli verelim üzerine yumurta sarılarını sürüp biraz çöreotu veya susam serpiştirelim.önceden ısıtılmış fırında pişirelim çatallar soğunca tepsiden çıkaralım.
Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Zeynep hanıma teşekkür ederiz.
-
Önce margarini eritelim ve soğumasını bekleyelim 2 adet yumurtanın beyazını bir kaba koyalım içine tuzu şekeri erimiş margarini ve ılık suda erittiğimiz margarini ekleyelim ve alabildiği kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Sonra çatal şekli verelim üzerine yumurta sarılarını sürüp biraz çöreotu veya susam serpiştirelim.önceden ısıtılmış fırında pişirelim çatallar soğunca tepsiden çıkaralım.