Muzlu Çikolatalı Kek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Muzlu Çikolatalı Kek
-
Malzemeler
- 80 gram rendelenmiş bitter çikolata
- 3 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı (oda sıcaklığında) süt
- 2 adet (oda sıcaklığında) yumurta
- 3 adet olgun muz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı doğranmış ceviz
-
Yapılışı
-
1 - Fırını 180°Cde ısıtın. 25x10 cm ebadında dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayın ve tabanını yağlı kağıt ile kaplayın.
2 - Muzu püre haline getirin.
3 - Ayrı bir çırpma kabında yumurtaları şeker ile birlikte mikserin orta devrinde 5 dakika çırpın. Üzerine sıvıyağ ve süt ekleyin ve hafifçe çırpın.
4 - Unu eleyin. Yumurtalı karışımın üzerine muz püresini, unu ve kabartma tozunu katın. Tahta bir kaşıkla 30 saniye kadar karıştırın. Bitter çikolata ve cevizi ekleyin, tahta bir kaşıkla dikkatlice karıştırın.
5 - Karışımı kek kalıbına dökün ve yaklaşık 55 dakika fırınlayın. (kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz olarak çıkmalı.)
6 - Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika kalıbın içinde ılınması için bekletin. Daha sonra dikkatlice tersyüz ederek keki kalıptan çıkarın. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Dilerseniz ılıkken çırpılmış krema veya dondurma ile birlikte servis yapabilirsiniz.
-
1 - Fırını 180°Cde ısıtın. 25x10 cm ebadında dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayın ve tabanını yağlı kağıt ile kaplayın.