Etli ve sebzeli bezelye yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Etli ve sebzeli bezelye yemeği
-
Malzemeler
- 500 gram Bezelye
- 3 adet domates
- Yarım kilo kusbaşı et
- 1 büyük boy soğan
- 5-6 mantar
- 1 kaşık domates salcası (var ise biber salçası)
- 1 su bardağı kadar su (250ml)
- tuz, karabiber,kırmızı biber
-
Yapılışı
-
Kuşbaşı doğranmış eti kavurunuz.Sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edin.1 dk bunları kavurduktan sonra doğranmış domates, sivri biber ve mantarı ilave edin.Bunlari 2-3 dakika kavurun.Sonra 500 gr. bezelye ilave edinve 1 su bardağı kadar su.En son istege gore tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edin. Yemeği 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Yemeği tabaga alıp maydonozla süsleyin.
Yemek servise hazir. Afiyet olsun.
Bize bu tarifi Hollanda/ Arnhem yollayan Kafiye hanıma teşekkür ederiz.
-
Kuşbaşı doğranmış eti kavurunuz.Sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edin.1 dk bunları kavurduktan sonra doğranmış domates, sivri biber ve mantarı ilave edin.Bunlari 2-3 dakika kavurun.Sonra 500 gr. bezelye ilave edinve 1 su bardağı kadar su.En son istege gore tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edin. Yemeği 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Yemeği tabaga alıp maydonozla süsleyin.