Etli ve sebzeli bezelye yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Etli ve sebzeli bezelye yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram Bezelye
    • 3 adet domates
    • Yarım kilo kusbaşı et
    • 1 büyük boy soğan
    • 5-6 mantar
    • 1 kaşık domates salcası (var ise biber salçası)
    • 1 su bardağı kadar su (250ml)
    • tuz, karabiber,kırmızı biber
  • Yapılışı

    1. Kuşbaşı doğranmış eti kavurunuz.Sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edin.1 dk bunları kavurduktan sonra doğranmış domates, sivri biber ve mantarı ilave edin.Bunlari 2-3 dakika kavurun.Sonra 500 gr. bezelye ilave edinve 1 su bardağı kadar su.En son istege gore tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edin. Yemeği 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Yemeği tabaga alıp maydonozla süsleyin.
      Yemek servise hazir. Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Hollanda/ Arnhem yollayan Kafiye hanıma teşekkür ederiz.