Kamalı köfte tarifi
  • Malzemeler

    • Köfte için
    • yarım kg kıyma
    • bir adet kuru soğan
    • birkaç dal maydnoz
    • yeterince ekmek içi
    • arzuya göre tuz karabiber kimyon pul biber sosu için bir kase yoğurt birkaç diş sarımsak tereyağı kırmızı biber
    • 1 adet ekmek
  • Yapılışı

    1. Soğan rendelenir ve köfte malzemeleriyle beraber yoğurulur bilye büyüklüğünde toplar haline getirilir ve kızartılır.diğer yandan 1 adet ekmek küçük küpler halinde doğranır ve tavaya tereyagı eklenerek kıtır hale gelene dek tavada çevirilir .
      hazırladığımız eklmekleri tabaga koyduktan sonra üstüne kızarttığımız köfteri koyup sarımsaklı yoğurdu üstüne döküyoruz.
      dileğe göre tereyağını kızdırıp içine kırmızı toz biber atıp renk yapıyıoruz ve yoğurdumuzun üstüne döküyoruz

      Bize bu tarifi Aydın'dan gönderen Derya Hanım'a teşekkur ederiz.