Harem lokması tarifi
  • Malzemeler

    • 1 fincan tereyağı
    • 1 fincan ılıksu
    • 2 adet kesme şeker
    • Kibrit kadar yaş maya
    • Aldığı kadar un
    • Kızartmak için
    • Zeytinyağı
    • 10 adet kuru siyah erik
  • Yapılışı

    1. Şurubu hazırlamak için erikleri üstünü örtecek kadar suyla haşlayalım. 15 dakika sonra alıp süzgeçten geçirelim içine şeker ilave edip 10 dakika kaynatalım. Vanilya ilave edelim bir kenara alalım. 1 bardak ılık su ile mayayı eritelim, içine iki kesme şeker koyup 10 dakika kadar bekletelim. Hamur yoğurma kabına alalım, tereyağı ilave edip aldığı kadar unla hamur yapalım. Koyu kek kıvamında 2 saat bir yerde bekletelim. Bir tavada yağı kızdıralım. Kabaran hamur avuç içinde sıkalım ve avucun üstünden fırlayan hamur parçasını bir ıslak kaşıkla alıp tavaya atalım. Nar gibi kızarınca tavadan süzgece alarak süzdürelim. Servis tabağına alıp üzerine erik sosu dökelim. Ceviz serperek servis yapalım