Barbun buğulama tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet barbunya
    • 100 gram margarin
    • 6-7 sap maydanoz
    • 1 adet soğan
    • 4 adet sivri biber
    • Tuz, karabiber, biberiye
    • Yarım limon
    • 2 adet defne yaprağı
  • Yapılışı

    1. Temizlenmiş barbunları bir cam kaba dizelim. Üzerlerine çok küçük doğranmış margarin ve ince kıyılmış soğan, maydanozu ekleyelim. İri doğranmış domatesleri, parmak kalınlığında doğranmış biberleri ve baharatları da ilave edelim. 180 derece fırında 5 dakika pişirelim. Balıkları fırından çıkaralım. Dilimlenmiş limonları ve defne yapraklarının üzerine dizelim. Tekrar fırına verip, 20 dakika daha pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım