Kabak yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet kabak
    • 250 gram yağsız kıyma
    • 3 adet büyük domates
    • 2 adet sivri biber
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 bağ dereotu
    • karabiber
    • tuz
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yapılışı

    1. Kabakların başları alınır,4 e bölünür kenara bırakılır kıymanın içine minik minik doğranmış domates,biber,soğan karabiber soğan tuz ilave ederek harmanlanır.kabaklar tencereye sıralanır hazılanan harç kabakların üzerine yayılır.tereyağı,arzuya göre zeytin yağıda olabilir harcın üzerine serpiştirilir.1 çaybardağı sıcak su ilave edilerek pişirilir.üzerine kıyılmış dereotu eklenir.10 dakika dinlendirilp servis yapılır.afiyet olsun Not: yemeğin suyunun az kalması gerekir

      Bu tarifi İzmir'den gönderen Rengin Hanıma teşekkur ederiz.