Renkli pasta tarifi
  • Malzemeler

    • PANDİSPANYA İÇİN:
    • 4 Yumurta
    • 4 Kahve fincanı şeker
    • 4 Kahve fincanı un
    • 1/2 Paket kabartma tozu
    • 1 Paker vanilya
    • KREMASI İÇİN:
    • 1 Litre süt
    • 8 Kaşık şeker
    • 9 Kaşık un
    • 1/2 Paket margarin
    • 5 Kaşık hindistan cevizi
    • ve gıda boyası (namı diğer şerbet boyası) SÜSLEMEK İÇİN:
    • Gofret parçaları
    • krem şanti
  • Yapılışı

    1. Şeker ve yumurtalar çırpılır ve diğer malzemeler karıştılıp yuvarlak (yaklaşık 28 cm çapında)kalıpta 150'C lik fırında üstü pempeleşinceye kadar pişirilir.Bu arada krema malzemesi hazırlanır.Margarin ve gıda boyası hariç hariç tüm malzemeler çırpılıp ocakta koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Krema soğuduktan sonra içine margarini blendırdan geçirilir ve iki kaba ayrılır.K remalardan birinib içine gıda boyasından çay kaşığının ucuyla dökülür ve karıştılır.fazla miktarda dökülürse rengi çok koyu olur sizin arzunuza kalmış...pandispanya ılınınca enlemedine ikiye bölünür ve biraz şekerli süt ile ıslatılır. sonra beyaz renkli kremadan pasdispanyanın alt kısmına sürülür .istenirse bu arasına fındık veye çikolata parçalarıda konulabilir yada meyve parçaları...diğer katıda üstüne koyup ıslattıktan sonra renkli kremayla tüm pasta kaplanır ve kenarlarına gofretler dizilir .krem şantiyle süslenir..afiyet olsun...

      Bu tarifi Bursa'dan gönderen Seda Çakır Hanım'a teşekkur ederiz.