irmik tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg süt
    • 10 çorba kaşığı irmik
    • 10 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 paket petibör bisküvi
    • Üzeri için
    • Fındık
  • Yapılışı

    1. Süt, irmik ve toz şekeri bir tencereye alalım. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Tatlının kolay çıkması için, boşaltacağımız kalıbı sudan geçirelim ve kurulayalım. Bir sıra tatlı bir sıra bisküvi olacak şekilde dizelim. Tekrar aynı işlemi uygulayalım. Buzdolabında bir gece veya 4-5 saat bekletelim. Servis tabağına ters çevirip çıkaralım. Üzerini fındıklarla süsleyelim. Dilimleyerek servis yapalım. Afiyetle.