Etli bezelye tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg bezelye
    • 250 gram dana kuşbaşı
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 adet kabak
    • Yarım su bardağı mısır
    • 1 adet havuç
    • 2 adet domates
    • 2 su bardağı su
    • Tuz, karabiber
    • Dereotu
  • Yapılışı

    1. Tencerede zeytinyağını kızdırıp içine eti ilave ederek kavuralım. Etler kavrulduktan sonra yemeklik doğradğımız kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar sote etmeye devam edelim. İçine kuşbaşı doğradığımız havuç ve kabakları, bezelyeleri, mısırları, kabuklarını soyup rendelediğimiz domatesleri, şekeri, suyu, karabiberi ve tuzu ilave ederek kısık ateşte pişirelim. Ateşten aldıktan sonra üzerini dereotu ile süsleyelim ve servis yapalım.