Patlıcanlı börek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet patlıcan
    • 1 adet domates
    • 2 adet kuru soğan
    • 3-4 adet biber
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Tuz, karabiber
    • 1 çay kaşığı şeker
    • Yarım demet maydanoz
    • Hamur için
    • 2.5 su bardağı un
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yarım bardak su
    • 4 çorba kaşığı margarin ve un
  • Yapılışı

    1. Fırını 200 derecede ısıtalım. Unu bir kaba koyup ortasına yumurta, zeytinyağı, tuz ve yarım badak ılık ku koyup hamurumuzu yoğurarak dinlendirelim. Patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suda acısını alalım. Yıkayıp, süzelim. Sıvı yağda ince kıyılmış soğanları kavuralım, patlıcan, çarliston biber ilave ederek kavurmaya devam edelim. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra domatesleri ilave ederek, tuz, karabiber ve şekerle tatlandıralım. Maydanozu ekleyip soğumaya bırakalım. Hamuru 2 parçaya ayıralım. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp hamuru fırın kabı büyüklüğünde açalım. Margarini eritelim ve yarısını açtığımız hamura sürelim. Daha sonra hamuru rulo şeklinde bir şerit haline getirip, gül şeklinde saralım ve tekrar yuvarlak fırın kabımızın büyüklüğünde açalım. Hamurumuzu fırın kabımıza yerleştirelim. Üzerine patlıcanlı harcı serelim. Hamurun kalan yarısını da yukarıda tarif edildiği gibi açarak patlıcanlı harcın üzerini kapatalım. Böreğimizin üzerini yağlayıp önceden ısıttıımız fırında 40 dakika kadar pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım.