Fırında palamut tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet orta boy palamut
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 5-6 adet arpacık soğan
    • 2 adet limon
    • 2 adet domates
    • 4 adet defne yaprağı
    • 2 çay kaşığı pulbiber, tuz
    • Garnitür için
    • 5-6 adet brüksel lahanası
    • 3-4 dal brokoli
  • Yapılışı

    1. Garnitür için brüksel lahanası ve brokoliyi haşlayalım. Fırın kabını folyo ile kaplayalım. Palamutu temizleyip karın bölgesini bıçakla açalım. Arpacık soğan, domates ve limonu halka halka doğrayıp balığın içine dolduralım. Pulbiber serpelim. Fırın kabına yerleştirip üzerine zeytinyağını gezdirelim. Defne yapraklarını da üzerine koyup tuzunu ayarlayalım. Folyoyu kapatalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Balığı servis tabağına alalım. Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapalım.