Beşemel soslu kabak tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo kabak
    • 300gr kıyma,
    • 1 baş soğan
    • tuz
    • karabiber
    • süslemek için
    • maydanoz
    • kaşar rendesi
    • beşemel sos için
    • 1 kaşık un ve süt
  • Yapılışı

    1. Kabakları soyup ikiye bölün karnıyarık gibi soğanı rondadan geçirip suyla öldürün kıymayı kavurun tuz,karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Beşemel sosu hazırlayın kabakların kıymayla doldurun,beşemel sosu üstüne koyup kaşar rendesi serpin,tepsiye dizin bir bardak su ekleyip fırınlayın fırından çıktıktan sonra ince kıyılmış maydanazla süsleyip sıcak sıcak servis yapın.

      Bize bu tarifi istanbul'dan gönderen nuran gülseren hanıma teşekkur ederiz.