Kabak  Terin tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet orta boy kabak
    • 4 adet yumurta
    • 50 gram light tereyağ
    • 75 gram un
    • Yarım litre light süt
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Yıkadığınız kabakları soymadan rendeleyin, suyunu bırakması için bir süzgece alın. Kalın dipli bir tencerede yağı eritin ve unu ekleyip kavurun. Daha sonra soğuk sütü ilave edin, orta ateşte karıştırarak koyu bir beşamel sos yapın. Soğuduktan sonra içine yumurtaları kırın, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpın. Kabakları avucunuzda iyice sıkarak kalan suyunu alın. Beşamel sosun içerisine karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı yağladığınız kek kalıbına aktarın. Önceden orta derecede ısıtılmış fırında, 180 derece 40 dakika pişirin.