Kıymalı Pide tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket margarin
    • 1 yumurta
    • 1 çay kaşığı tozşeker
    • 1 bardak ılık su
    • Yeteri kadar un
    • Ceviz yaş maya
    • 250 gram kıyma
    • 1 baş soğan
    • Yarım demet maydanoz
  • Yapılışı

    1. Maya bir bardak su, tuz ve şekerle iyice ezilir. Un ve yağ konup tekrar ılık su ilavesiyle yumuşak hamur yapılır.

      Hazırlanan hamurun üzeri örtülür, ılık bir yerde mayalandırılır. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, ortası biraz şişkin kenarları ince, oval hamurlar hazırlanır.

      Öte yandan bir tencereye veya bir tavaya kıyma, ince doğranmış soğan ve yağ konur. Soğanlar sararınca et de saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur.

      Sonra tava ateşten alınır ve içine maydanoz, tuz, karabiber ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan bu kıymalı börek içi açılan hamurlara konur, ince kenarları, iç biraz gözükecek şekilde kapatılıp pide şekli verilir.

      Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve sıcak fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Fırından alınıp, sıcak servis yapılır.