Kabak borani tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg kabak
    • 2 adet domates
    • 1 diş sarımsak
    • 5'er dal nane ve dereotu
    • Yarım çay bardağı esmer pirinç
    • 1.5 çay bardağı su
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yarım su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Esmer pirinci iyice yıkayıp bir tencereye alalım. Üzerine suyu ekleyip çekene kadar pişirelim. Diğer tarafta kabakları soyup halka halka dilimleyelim. Domatesleri rendeleyelim. Dereotu ve naneyi incecik kıyalım, sarımsağı ezelim. Kabak, rendelenmiş domates, sarımsak, pirinç, dereotu ve naneyi bir tencereye alalım. Üzerine yarım su bardağı su ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirelim. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Sıcak veya ılık olarak servis yapalım. Afiyet olsun.