Patates Dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 4 patates
    • 2 domates
    • 3 taze soğan
    • 1 su bardağı az yağlı rendelenmiş kaşar
    • Yarım demet maydanoz
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Patatesleri yıkayın, fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.

      Daha sonra domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın, tuz ve karabiber ilave edin. Bir kabın içerisinde ince ince doğranmış maydanoz ve kaşar peyniri ile karıştırın.

      Patatesleri fırından çıkartın. Biraz soğuduktan sonra üst kısmından küçük bir kapak açarak bir kaşık yardımı ile içini boşaltın, patates içini domatesli karışıma ilave edin, iyice karıştırın.

      Patateslerin içine doldurun ve 1-2 dakika peynirler eriyene kadar tekrar fırınlayın.