Gül tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı yoğurt
    • alabildiği kadar un
    • ceviz
    • ŞERBETİ İÇİN:
    • 4 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
    • limon
  • Yapılışı

    1. İlk olarak sıvı yağ, yoğurt ve un karıştırılıp hamur elde edilir.Daha sonra hamur yuvarlar bir şekilde çok açılır.Açılan hamur çay bardağı ile yuvarlak küçük paçalara ayrılır.Bu parçalardan 3 ü arka arkaya dizilir.Ortasına ceviz konulur ve rulo şeklinde sarılır bıçak yardımıyla ortadan kesilir işlem bitinceye kadar böyle devam ettirilir işlem bitince tatlılar tepsiye konulur ve 150 derecede fırına sürülür.yarım saat içinde fırından alınır tatlılar biraz soğuduktan sonra üzerine ılık şerbet dökülür ve dinlendirildikten sonra AFİYETLE YENİLİR.


      Bize bu tarifi Ankara'dan göneren Bilge Hanıma teşekkür ederiz.