Bayatlamayan Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket margarin (250gr.)
    • ya da yarı yarıya tereyağ, mar garin karışımı
    • 2 yumurta (1 tanesinin akı ayrılacak)
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 kabartma tozu
    • 1 vanilya
    • 1/2 kg undan 1 kahve fincanı eksik un.
    • 1/4 çay kaşığı tuz
    • hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Oda sıcaklığındaki yağ ve şeker karışımının ardından malzemeler teker teker ilave dilerek bir hamur elde edilir. Yuvarlanan kurabiyeler önce çırpılmış yumurta akına ardından da hindistan cevizine batırılır. Kurabiyeler pembeleşene dek 175°C de pişirilir. Enfes kurabiyeleriniz pişerken mutfağa uğramayı unutmayın, çünkü kızaran hindistan cevizi mükemmel kokuyor.

      Bize bu tarifi İzmir'den gönderen ASLI SOYLUER Hanıma teşekkür ederiz.