Güveç
-
Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı dana et (kuzuda olabilir)
- 1 büyük kuru soğan
- 2 domates
- 3 kırmızı tatlı biber
- 3 yeşil tatlı çarliston biber
- 2 diş sarımsak
- 3-4 yemekkaşığı zeytinyağ
- kaymak veya krema
- tuz
- baharat
-
Yapılışı
-
Toprak güveçte yapacaksanız etleri önceden haslamaya gerek yok. Borcamda da yapabilirsiniz ama iyice alufolyo ile kapatın etrafını (etler haşlanıp konsa daha iyi olur)
Pişmiş yada pişmemiş kuşbaşıları pişirme kabınıza koyun üzerine zeytin yagini dökün soganlari halka halka dograyip üzerine koyun, domatesleri de oval kesin koyun, biberleri uzun şerit seklinde dograyin ve üzerine koyun. Sarimsagi tuzda dövüp malzemelere ekleyip iyice harmanlayin. Tuz biber gibi baharatlari ekleyin yine harmanlayin. en son krema veya kaymağı ekleyin yarim caybardağı su ekleyin yine karistirin ve basini iyice kapatin.
kenarlari yüksek borcamda hatta tencerede, basini iyice alufolyo ile kapatin, kenarlari iyice kaba yapistirin. hava almamasi gerekiyor.
Firina verip 250 derecede 40-50 dakika pisirin. Daha önce haslanmamis etlerde daha uzun olabilir.
Bu tarif pilavla da iyi ama Almanyada makarna ile yenir.Et olarak tavuk eti de tercih edebilirsiniz.
Bize bu tarifi Uşak'tan gönderen Gülsün Dogan Hanıma teşekkür ederiz.
-
Toprak güveçte yapacaksanız etleri önceden haslamaya gerek yok. Borcamda da yapabilirsiniz ama iyice alufolyo ile kapatın etrafını (etler haşlanıp konsa daha iyi olur)