Tuzlu kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yumurta
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 kabartma tozu
    • 1 çay bardağı süt
    • ½ demet maydanoz
    • ½ demet dere otu
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Alabildiği kadar un (Kek kıvamında olacak)
    • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • Yapılışı

    1. Oda sıcaklığındaki yumurta ve yoğurt çırpılır. Sırasıyla diğer malzemeler ilave edilerek kek kıvamına gelene dek hafifçe karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülür. Üzerine çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış fırına sürülür. 175°C de 30-35dk. pişirilir.

      Bize bu tarifi İzmir'den gönderen ASLI SOYLUER Hanıma teşekkür ederiz.