Limon reçeli Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Limon reçeli
-
Malzemeler
- 1.5 kg limon
- 1.5 kg şeker
- 1 kg su
-
Yapılışı
-
Limonun kabukları soyularak kibrit çöpü şeklinde kesilir ve 2 kg su da iki kere haşlanır. Bu işlem bittikten sonra şeker ve su ayrı bir tencerede 5 dakika kaynatılır. Ardından limon kabukları şekerli suyun içine ilave edilir. 25 dk. kaynatıldıktan sonra reçelimiz servise hazırdır.
Bize bu tarifi İstanbul'dan gönderen Nur Hanıma teşekkür ederiz.
-
Limonun kabukları soyularak kibrit çöpü şeklinde kesilir ve 2 kg su da iki kere haşlanır. Bu işlem bittikten sonra şeker ve su ayrı bir tencerede 5 dakika kaynatılır. Ardından limon kabukları şekerli suyun içine ilave edilir. 25 dk. kaynatıldıktan sonra reçelimiz servise hazırdır.