Çark tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Çark tatlısı
-
Malzemeler
- 1 yumurta
- 125gram oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
- 1 su bardağı süt
- 1 poşet vanilya
- 4 su bardağı un
- 1 poşet hamur kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviziçi
- 3 yemek kaşığı kakao
- şerbeti için
- 3.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 tatlı kaşığı limon suyu
-
Yapılışı
-
Kakao hariç tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir bu hamur iki eşit parçaya bölünür yarısına 3 yemek kaşığı kakao eklenir ve iyice yoğrulur. Beyaz hamur 5cm kalınlığında açılır üzerine 1 çay bardağı dövülmüş ceviziçi serpilir. Kakaolu hamurda aynı kalınlıkta açılır ve diğer hamurun üzerine konulur iki hamur birlikte biraz daha açılır ve rulo yapılır buzlukta 20dk bekletilir ince dilimler halinde kesilip yağlı tepsiye dizilir 175derecelik fırında 25dk pişirilir tatlılar soğuduktan sonra ılık şurup üzerine dökülür afiyet olsun.
Bize bu tarifi Ankara'dan gönderen neslihan polat Hanıma teşekkür ederiz.
-
Kakao hariç tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir bu hamur iki eşit parçaya bölünür yarısına 3 yemek kaşığı kakao eklenir ve iyice yoğrulur. Beyaz hamur 5cm kalınlığında açılır üzerine 1 çay bardağı dövülmüş ceviziçi serpilir. Kakaolu hamurda aynı kalınlıkta açılır ve diğer hamurun üzerine konulur iki hamur birlikte biraz daha açılır ve rulo yapılır buzlukta 20dk bekletilir ince dilimler halinde kesilip yağlı tepsiye dizilir 175derecelik fırında 25dk pişirilir tatlılar soğuduktan sonra ılık şurup üzerine dökülür afiyet olsun.