Safranlı Balık Çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Safranlı Balık Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 50 gram Kalamar
    • 50 gram Levrek fleto
    • 50 gram Karides
    • 50 gram Ahtapot
    • 2 adet Soğan
    • 1 su bardağı un
    • 1/4 şişe limon suyu
    • 25 cl Beyaz Şarap
    • 3 adet Defne Yaprağı
    • 1 çay bardağı krema
    • Tuz
    • ZerdeÇal
    • 100 ml Sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Bir tencereye kaynaması için su koyarız içine 1/4 litre limon suyu koyarız.Ardından kalamarları ince ince doğrayıp suya atarız.Ayrı bir tencerede soğanları yağda soteleriz,soğanlar pembeleşince içine un koyup kavururuz.Unu karıştıra karıştıra soğuturuz.Soğuyunca kalamarı ve limonlu suyu ekleriz.Daha sonra vir tavada beyaz şarap çektirip çorbamıza ilave ederiz.Defne yapraklarını ve bütün balıklları çorbaya ekleriz ve kaynamaya bırakırız.Çorbamız Kaynayınca krema,tuz ve zerde çal ekleyip lezzetlendiririz.Biraz daha kaynatırız ve çorbamız servise hazır.Afiyet olsun

      Bize bu tarifi İstanbul'dan gönderen Berk Pamuk Beye teşekkür ederiz.