Kaşarlı Mayalı Poğaça Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kaşarlı Mayalı Poğaça
-
Malzemeler
- 3.5 su bardağı un
- 3 çay bardağı ılık su
- ½ çay bardağı ılık süt
- 1 paket (10gr.) Instant kuru hamur mayası
- 200 gram kaşar peyniri,
- 2 yumurta (akları ayrılacak)
- Tereyağ ya da margarin
- Çörek otu
- Karbiber
- Tuz
- Şeker
- Pul biber, kekik
- ½ demet maydonoz
-
Yapılışı
-
Elenmiş un, maya 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker, ılık su ve ılık süt karışımıyla yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 45-50 dk. üzeri temiz bir bezle örtülerek mayalanması için bekletilir. Elde edilen hamur un yardımıyla ceviz büyüklüğünde 20 parçaya ayrılır. Maydanozlu peynirli ve 2 yumurta akı ilave edilerek hazırlanan iç malzemeye arzuya göre 1 çay kaşığı kekik, tuz, pul biber de eklenerek parçalara ayrılan hamurlar, bir oklava yardımıyla 7-8 cm. çapında açıllır.1 tatlı kaşığı kadar hazırlanan içten içine konur. Hamur yağsız olduğu için de ½ çay kaşığı tereyağ bezelere ayrılarak açılan 20 parça hamurun çine teker teker sürülür.Hamur bohça gibi yuvarlanarak kapatılır. Kapatılan kısım aşagı getirilecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Bir fırın tepsisine 9-10 beze konmalıdır. Çünkü 15dk. kadar da tepside mayalanması beklenir. Üzerine 2 yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir ve ardından kızgın fırında 175°C 35dk. süre ile pişirilir. Üst nar gibi kızarınca ve puf puf görüntü elde edilince dek pişmesi beklenir ve ardından da afiyetle yenir. Kesinlikle uzun iş demeyin hanımlar damak zevkine güvenenler için eşsiz bir tarif .
Sevgiyle Kalın...
Bize bu tarifi İzmir'den gönderen ASLI SOYLUER SÜZOĞLU Hanıma teşekkür ederiz.
-
Elenmiş un, maya 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker, ılık su ve ılık süt karışımıyla yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 45-50 dk. üzeri temiz bir bezle örtülerek mayalanması için bekletilir. Elde edilen hamur un yardımıyla ceviz büyüklüğünde 20 parçaya ayrılır. Maydanozlu peynirli ve 2 yumurta akı ilave edilerek hazırlanan iç malzemeye arzuya göre 1 çay kaşığı kekik, tuz, pul biber de eklenerek parçalara ayrılan hamurlar, bir oklava yardımıyla 7-8 cm. çapında açıllır.1 tatlı kaşığı kadar hazırlanan içten içine konur. Hamur yağsız olduğu için de ½ çay kaşığı tereyağ bezelere ayrılarak açılan 20 parça hamurun çine teker teker sürülür.Hamur bohça gibi yuvarlanarak kapatılır. Kapatılan kısım aşagı getirilecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Bir fırın tepsisine 9-10 beze konmalıdır. Çünkü 15dk. kadar da tepside mayalanması beklenir. Üzerine 2 yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir ve ardından kızgın fırında 175°C 35dk. süre ile pişirilir. Üst nar gibi kızarınca ve puf puf görüntü elde edilince dek pişmesi beklenir ve ardından da afiyetle yenir. Kesinlikle uzun iş demeyin hanımlar damak zevkine güvenenler için eşsiz bir tarif .