Kayısı ve üzümlü pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kayısı ve üzümlü pilav
-
Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı su
- yarım çay bardağı küp şeklinde doğranmış kayısı
- yarım çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- tuz,şeker,karabiber,
- istenirse 2 adet karanfil
-
Yapılışı
-
Çelik tencerede pirinci kavurun malzemeyi katın karıştırın suyu ekleyin tencerenin kapağını kapatın yanından buhar çıkınca en küçük ve en kısık ateşe alın 10 dakika daha pişirin.Bu arada tencerenin kapağını hiç açmayın ateşden alınca 15 dakika dinlendirin servis tabağına alıp sıcak ve soğuk olarak servis yapın sıvı yağ kullanmanızı tavsiye ederim. Bu sistem çelik tencere sistemi.
Bize bu tarifi İstanbul'dan gönderen Nuran Gülseren Hanıma teşekkür ederiz.
-
Çelik tencerede pirinci kavurun malzemeyi katın karıştırın suyu ekleyin tencerenin kapağını kapatın yanından buhar çıkınca en küçük ve en kısık ateşe alın 10 dakika daha pişirin.Bu arada tencerenin kapağını hiç açmayın ateşden alınca 15 dakika dinlendirin servis tabağına alıp sıcak ve soğuk olarak servis yapın sıvı yağ kullanmanızı tavsiye ederim. Bu sistem çelik tencere sistemi.