Brüksel tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 8 su bardağı süt
    • 3 kahve fincanı un
    • 200 gram margarin
    • 2 su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 2 adet muz
    • hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Süt,margarin,şeker ve unu bir tencereye koyarak karıştırın. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Bu arada muzları dilimleyin. Biraz soğuyan kremayı mikserle iyice çırpın(10 dk kadar) bir tepsiye kremanın yarısını döktükten sonra muzları dizin ve diğer yarısını da dökün. Üzerine hindistan cevizi serpin. son olarak buz dolabında en az 5 saat kadar bekletin. AFİYET OLSUN.

      Bize bu tarifi Ankara'dan gönderen Melike Yılmaz Hanıma teşekkür ederiz.