Yoğurtlu kabak tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet kabak
    • 2 adet havuç
    • 4 diş sarımsak
    • 1 kase yoğurt
    • sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı mayonez
    • pulbiber, tuz ,maydonoz
  • Yapılışı

    1. Kabak ve havuçların kabuğunu soyup rendeleyin. Sarımsakları da minik minik doğrayarak karışıma ekleyin. Bunları bir tavada sıvıyağ ile iyice kavurun ve soğumaya bırakın. Bir kapta yoğurt, mayonez tuz ve kırmızı pul biberi karıştırın. Daha sonra kabak karışımını bir tabağa yayın ve yoğurtu üzerine dökün. Maydonozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

      Bize bu tarifi Ankara'dan göndere Melike Yılmaz Hanıma teşekkür ederiz.