Tavuk şiş ızgara tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo (yada yetecek kadar) tavukgöğsü
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çaykaşığı tuz
    • 1 çaykaşığı karabiber
    • 1 çaykaşığı kırmızı biber
    • 3 çaykaşığı kekik
    • 1 yemekkaşığı sıvıyağ veya zeytin yağı
    • 2 diş sarımsak
  • Yapılışı

    1. Tavuklari iyice yıkayın ve kuşbaşı doğrayın bir kaba koyun. Sarımsakları iyice ezin (doğramayın ezin mutlaka)ve üzerine atın, salçayı ekleyin baharatları ve yağı da koyun, hepsini iyice karıştırın sonra şişleri alın ve sıra sıra tavukları dizin aralara küp doğranmış domates ve yeşilbiber koyarsanız daha lezzetli oluyor. Tavukları ızgarada mangalda pişirebilirsiniz, hatta teflon tavanızda dahi pişer. Sonra lavaş ekmeğe koyup afiyetle yiyebilirsiniz...Baharatı ve kekiği seven biraz abartabilir (Mutfak tecrübesi fazla olmayanlar icin sahane bir Misafir yemegi)

      Bize bu tarifi Uşak'tan gönderen gülsün dogan hanıma teşekkür ederiz.