Muzlu sarma tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı un
    • 1 paket margarin
    • 1 paket şekerli vanilin
    • 6 adet muz
    • 1 paket kakaolu bisküvi
  • Yapılışı

    1. Tencereyi ateşe koyup, kısık ateşte 1 paket margarini eritin. Tahta kaşıkla karıştırarak 1 su bardağı unu ilave edin. 1-2 kere çevirip, süt ve şekeri ekleyin ve muhallebi kıvamına kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, vanilini katın ve 10 dk. çırpın. Isıtılmış bir tepsiye dökün ve ılıyınca kare şeklinde kesin. Sonra muzları yerleştirip, rulo yapın. Muzlu tatlıları ufalanmış bisküviye bulayıp, servis tabağına alın ve buzdolabında soğutun.