Karışık fasulye ezmesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Karışık fasulye ezmesi
-
Malzemeler
- 400 gram kırmızı fasülye
- 425 gram barbunya
- 425 gram kuru fasülye
- 4-6 diş sarımsak
- 150ml tahin
- 2 adet limonun suyu
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kekik,tuz
- taze çekilmiş karabiber
-
Yapılışı
-
Fasulye çeşitlerini bir süzgece koyup soğuk suyla durulayın.Sarmısak dişlerini soyup ezin.
Sarımsağı, fasulyeleri,tahini,limon suyunu,maydanoz ve kekiği bir miksere koyup püre oluncaya kadar karıştırın.
Tuz ve biberle tatlandırdığınız malzemelerle 2-3 kaşık su ekleyerek krema gibi olmasını sağlayın.Bir kaba alın,servis yapabilir veya isterseniz dondurabilirsiniz.
Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Hanım Kıral adlı ziyaretçimize teşekkür ederiz.
-
Fasulye çeşitlerini bir süzgece koyup soğuk suyla durulayın.Sarmısak dişlerini soyup ezin.