Karışık fasulye ezmesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Karışık fasulye ezmesi tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram kırmızı fasülye
    • 425 gram barbunya
    • 425 gram kuru fasülye
    • 4-6 diş sarımsak
    • 150ml tahin
    • 2 adet limonun suyu
    • 1 demet maydanoz
    • 1 çay kaşığı kekik,tuz
    • taze çekilmiş karabiber
  • Yapılışı

    1. Fasulye çeşitlerini bir süzgece koyup soğuk suyla durulayın.Sarmısak dişlerini soyup ezin.

      Sarımsağı, fasulyeleri,tahini,limon suyunu,maydanoz ve kekiği bir miksere koyup püre oluncaya kadar karıştırın.

      Tuz ve biberle tatlandırdığınız malzemelerle 2-3 kaşık su ekleyerek krema gibi olmasını sağlayın.Bir kaba alın,servis yapabilir veya isterseniz dondurabilirsiniz.

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Hanım Kıral adlı ziyaretçimize teşekkür ederiz.