Tatlı ve ekşi hindi fileto Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tatlı ve ekşi hindi fileto
-
Malzemeler
- 115 gram hindi fileto yuvarlak kesilmiş,
- yarım elma küp şeklinde doğranmış,
- 1 adet küçük atom salata doğranmış,
- 1 çorba kaşığı bal,
- 1 adet küçük kırmızı soğan doğranmış,
- 2 adet küçük kayısı doğranmış,
- 1 çay kaşığı zeytinyağı,
- yarım çay kaşığı soya sosu,
- 1 çorba kaşığı su içine birkaç damla limon,
- 2 çay kaşığı taze adaçayı doğranmış,
- 2 çay kaşığı hardal toğumu,
- 1 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi,
- 2 çorba kaşığıkırmızı üzüm sirkesi,
- tuz ve taze çekilmiş karabiber
-
Yapılışı
-
Yağın yarısını hardal,beyaz üzüm sirkesi ve balla karıştırın.hindi etini ilave edip karışımla üstünü iyice örtün.bir kapak kapatıp bir saat kadar dinlendirin.eti teflon bir tavada pişene kadar sote yapın.elma,kayısı ve balın kalanını,adaçayını ve limonlu suyu ilave edip karıştırın.kalan yağı soya sosu,kırmızı üzüm sirkesi,tuz ve karabiberle kaıştırın.atom salatayı ve soğanları bu karışımın içine katın ve üzerine eti ve meyveleri yerleştirin.
Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Hanım Kıral adlı ziyaretçimize teşekkür ederiz.
-
Yağın yarısını hardal,beyaz üzüm sirkesi ve balla karıştırın.hindi etini ilave edip karışımla üstünü iyice örtün.bir kapak kapatıp bir saat kadar dinlendirin.eti teflon bir tavada pişene kadar sote yapın.elma,kayısı ve balın kalanını,adaçayını ve limonlu suyu ilave edip karıştırın.kalan yağı soya sosu,kırmızı üzüm sirkesi,tuz ve karabiberle kaıştırın.atom salatayı ve soğanları bu karışımın içine katın ve üzerine eti ve meyveleri yerleştirin.