Domates soslu krep tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yumurta
    • 3 kahve fincanı süt
    • 3 kahve fincanı un
    • 1 tutam karbonat
    • 1 demet maydanoz
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • Tuz
    • Sos için
    • 6 domates
    • 2 diş sarımsak
    • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 tutam tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. * Maydanozu temizleyip kıyın. Derin bir kâseye alıp yumurta, süt, un, tuz ve karbonatı ekleyin. Mikserle çırpın.

      * Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız krep hamurunu ince bir kat oluşturacak şekilde döküp hızlı ateşte iki taraflı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

      * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin. Sıvıyağı tavada kızdırıp domates ve sarımsağı ekleyin ve koyu bir sos kıvamında pişirin. Tuz ve iri çekilmiş karabiber serpip ateşten alın.

      * Hazırladığınız krepleri üst üste dizip rulo şeklinde sarın. 1.5 santim kalınlığında dilimleyip servis tabağına alın ve üzerine domatesli sosu gezdirin. Sıcak ya da ılık servis yapın. sadece 20 dk:)

      Bize bu tarifi İzmitten yollayan Hazal hanıma teşekkür ederiz.