Zencefilli Bisküvi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Zencefilli Bisküvi
-
Malzemeler
- 1 Su bardağı esmer şeker
- 125gram tereyağı
- (eritilmiş)
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
- (elenmiş)
- ½ tatlı kaşığı karbonat
- 1.5 tatlı kaşığı ak zencefil
- (toz halinde)
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 çorba kaşığı limon suyu
-
Yapılışı
-
Yapilis : Esmer şeker, tereyağı, vanilya ve yumurtları mikserle orta hızda çırpın. Un, karbonat ve 1 tatlı kaşığı zencefili karıştırarak katın. Hamurdan birer tatlı kaşığı alıp top şekli verin ve aralıklı olarak yağlı kağıt üzerine dizin. Bir su bardağının alt kısmını kalan toz şekere bulayın. Tepsiye sıraladığınız haburların üzerine şekerli bardakla bastırarak 1cm. kalınlığında yuvarlak bisküviler elde edin. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 8-10dk. pişirip soğutun. Pudra şekeri, limon suyu ve kalan zencefili karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyip, koyulaşıncaya kadar karıştırarak ısıtın. Soğuyan kurabiyelerin yarısının üzerine hazırladığınız şekerli sostan döküp, sos donduktan sonra servis yapın.
Bu farklı lezzeti mutlaka denemelisiniz.
Bize bu tarifi İzmir den yollayan Aslı SOYLUER SÜZOĞLU adlı ziyaretçimize teşekkür ederiz.
-
Yapilis : Esmer şeker, tereyağı, vanilya ve yumurtları mikserle orta hızda çırpın. Un, karbonat ve 1 tatlı kaşığı zencefili karıştırarak katın. Hamurdan birer tatlı kaşığı alıp top şekli verin ve aralıklı olarak yağlı kağıt üzerine dizin. Bir su bardağının alt kısmını kalan toz şekere bulayın. Tepsiye sıraladığınız haburların üzerine şekerli bardakla bastırarak 1cm. kalınlığında yuvarlak bisküviler elde edin. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 8-10dk. pişirip soğutun. Pudra şekeri, limon suyu ve kalan zencefili karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyip, koyulaşıncaya kadar karıştırarak ısıtın. Soğuyan kurabiyelerin yarısının üzerine hazırladığınız şekerli sostan döküp, sos donduktan sonra servis yapın.