Yoğurt  tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 6 kahve fincanı un
    • ½ kahve fincanı tereyağ
    • 3 adet yumurta
    • 3 kahve fincanı suyu süzülmüş yoğurt
    • 4,5 kahve fincanı pudra şekeri
    • 1 paket hamur kabartma tozu
    • Şurubu için
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 3 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Yoğurdu karıştırın. İçine pudra şekeri, yumurta, eritilmiş yağ ve kabartma tozu ile karıştırılmış unu katın. Sonra içi yağlanmış yayvan bir kalıba dökün. 180° C fırında 40-45 dakika pişirin. Şurup için şeker ve suyu kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ilave edin. Tatlı fırından çıkınca, üzerine soğumuş şurup dökün.