Güllaç tarifi
  • Malzemeler

    • 16 adet güllaç yaprağı
    • 2 litre süt
    • 750 gram şeker
    • (4.5 su bardağı)
    • 1 paket vanilya
    • Dövülmüş antep fıstığı
    • Dövülmüş ceviz
    • Nar taneleri
  • Yapılışı

    1. Süt ve şekeri bir tencerede karıştırarak ılık bir sıcaklık elde edin.Vanilyayıda ilave edin.Bu arada güllaç için iki tepsi hazırlayın.
      İlk tepside güllaç yapraklarını tek tek ıslatıcaz.Bunun için bir güllaç yaprağının parlak kısmı yukarı gelicek şekilde tepsiye yerleştirin.Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin.Dilerseniz ellinizlede baskı yaparak yaprağın sütü her tarafından eşit şekilde emmesini sağlayın ve hemen diğer tepsiye aktarın.Fazla bekletirseniz parçalanır.İlk 8 yaprağı bu şekilde yaparak üst üste sıralayalım.8 kat bitince dövmüş olduğumuz cevizleri güzelce yayalım.Sonra diğer 8 yaprağıda aynı şekilde üstüne yayalım.Süt bu işlemler sırasında soğursa tekrar ılıtın.Bütün yapraklarımız bitince kalan sütü de en üste dökün.Nar taneleri ve antep fıstığı ile süsleyin.1 saat gibi bir süre bekletirseniz yaprakların kalan sütüde çekip servise hazır bir şekle geldiğini görüceksiniz.Afiyet olsun.