Kakaolu parfe tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg süt
    • 1 Su bardağı un
    • 1 su bardağı şeker
    • ¼ margarin
    • Sosu için
    • ¼ eritilmiş margarin
    • 1 yumurta
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1 çay kaşığı nescafe
    • ¼ kahve fincanı su ya da süt
  • Yapılışı

    1. Bir tencereye süt, un, şeker ve margarin konulup koyu bir mhallebi kıvamına gelene dek pişirilecek. Ateşten alınıp içine 1 vanilya ilave edilip mikserle 5 dk. kadar karıştırılacak. Ardından kare bir borcama aktarılacak. Yalnız muhallebinin borcama yapışmaması için tepsi su işle ıslatılacak ve kurulanmayacak.Buzdolabında soğumaya bırakılacak.
      Sosu için ertilmiş ve soğumaya yüz tutmuş margarin içine 2 yemek kaşığı şeker ve kakao, nescafe, su ya da süt ve son olarak da yumurta ilave edilip mikserle iyice çırpılacak. Soğumya yakın olan borcam tepsisi çıkarılarak bu karışım üzerine dökülecek ve tekrar soğumak üzere buzdolabında 3 saat kadar bekletilecek.

      Bize bu tarifi İzmirden yollayan ASLI SOYLUER SÜZOĞLU hanıma teşekkür ederiz.