Mardin usulu tavuk doldurma Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Mardin usulu tavuk doldurma tarifi
  • Malzemeler

    • 1 tüm tavuk
    • 250 gr.badem
    • 1 maydanoz
    • karabiber
    • tuz,toz biber
    • sıvı yağ
    • Pirinç
    • Salça
  • Yapılışı

    1. Pirinci hafif kaynatarak ateşten indirin. Pirincin içine biber, karabiber, maydanoz ve bademleri ekleyin.
      Not:Bademleri suda bekletip kabukları soyulana kadar enaz 3 saat

      Bu karışımı tavuğun kıç kısmından alabildiği kadar pilavı doldurun.Sonra tavuğun kıç kısmını ip ile dikin.Yanlız pirinç hiç kaçırılmayacak. Birde boyun kısmınıda dikmemiz lazım.Bu işlem bittikten sora sıvı yağımızı derin bir kabın içine iyice yağ kızdıktan sonra tavuk nar gibi oluncaya kadar 4 tarafını kızartın.Sonra yağdan çıkarıp tavuğun yarısı suda kalana kadar su ekleyin.Suyun içine isteye göre bir tatlı kaşığı domates salçası suyuna ekleyin ve en az 3 saat pişirin.Piştikten sonra tavuğun içindeki pilavla eti servis edin.Suyunu da yanına koyup servia yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Mardin Kızıltepe den yollayan Ömer Bey'e teşekkür ederiz.