Şafak çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 8 bardak et suyu
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2 kaşık yağ
    • 4-5 adet olgun domates
    • veya 2 kaşık konserve domates salçası
    • 1 bardak süt
    • 1 yumurta sarısı
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. 1- Yağ ile un hafif pembe kavrulur.

      2- Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.

      3- Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa süzgeçten geçirilir.

      4- Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş kapatılır.

      Not: Et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da katılabilir.

      KISA BİLGİ:
      Sofrayı hazırlarken; kaç kişinin yemek yiyeceğini, yemek listesinde neler olduğunu düşününüz, sofra takımlarının temiz olmasına özen gösteriniz.

      Bize bu tarifi Balıkesirden yollayan Nuran Balcı hanıma teşekkür ederiz.