Kolay poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 Yumurta akı,
    • 1 kase yogurt yada
    • Süt kaymagı,
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
    • 1 kabartma tozu,
    • 3 çorba kaşığı yoğurt,
    • 1çay bardagı süt,
    • Tuz
    • Hamur kıvamına göre un
    • Üzeri için
    • yumurta sarısı
    • susam yada çorek otu
  • Yapılışı

    1. Yumurta akı ve kaymağı bir kapta iyice karıstırın.Daha sonra yoğurdu ,sütü ,yağı ilave edin(sade yapmak istemiyorsanız peyniri ilave edin).Bunlarıda karıstırdıktan sonra un, kabartma tozunu ve tuzu koyarak hamuru yoğurun.Yogurdukdan sonra ceviz büyüklügünde parçalar alın ve yuvarlak sekil vererek tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısını sürün ve susamı yada corek otunu üzerine koyun.Önceden ısıtılmas fırına koyun ve 20 dakikadan once acmayın hamuru sakın .Azıcık kabarsın diye bekletmeyin yada 20 dk. once acmayın.Acarsanız hamur yapısır, kabarmaz vede yenilmez.

      (dilerseniz sade yerine hamurun icine peynir rendeleyebilirsiniz yada çökelek yada sucukda güzel oluyor ama hamuru yaparken hamura katacaksınız cokelek koyarsanız maydanoz da koyabilirsiniz.)

      püf nokta:unu eleyerek koyun,elerken kabartma tozunuda unun icinde eleyin.Bde hamuru hazırlarken içine avucunuzun içi kadar sirke koyarsanız poğaçanız agzınızda dağılır ve hoş bir tat bırakır.Hmuru büyük parçalar şeklinde almayın kücük parca AFİYET OLSUN...:)

      Bize bu tarifi samsun/bafra dan yollayan Yasemin hanıma teşekkür ederiz.