Tavuklu arpa şehriye çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tavuklu arpa şehriye çorbası
-
Malzemeler
- 100 gram tavuk göğsü
- Yarım su bardağı arpaşehriyesi
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz
-
Yapılışı
-
Tavuk göğsünü küpler halinde kesip 5 su bardağı su ilave edip haşlayalım.Ardından tavuk etlerini çatalla su kaynarken içinden alıp lif lif ayırarak tekrar tencerenin içine koyalım.Kaynayan suya arpa şehriyemizi ,salçamızı ,yağımızı ve tuzumuzu ilave edip şehriyeler pişinceye kadar altı kısık ateşte pişirelim.
Servis yaparken nane ve limon suyu ekleyebilirsiniz.
-
Tavuk göğsünü küpler halinde kesip 5 su bardağı su ilave edip haşlayalım.Ardından tavuk etlerini çatalla su kaynarken içinden alıp lif lif ayırarak tekrar tencerenin içine koyalım.Kaynayan suya arpa şehriyemizi ,salçamızı ,yağımızı ve tuzumuzu ilave edip şehriyeler pişinceye kadar altı kısık ateşte pişirelim.