Krema soslu brüksel lahana Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Krema soslu brüksel lahana
-
Malzemeler
- 500 gram brüksel lahanası
- 250 gram krema
- 2 adet havuc
- 1 adet sogan
- yarım su bardagı zeytin yagı
- istege baglı diger baharatlar
- tuz
-
Yapılışı
-
Önce soganları ince ince dogruyoruz.Daha sonra yapacak oldugunuz tavaya zeytin yagını dökün ve yagı biraz kızdırın.Yag kızdıktan sonra soganları icine atın.Brüksel lahanalarını ince dograyın.Soganla birlikte yagda 10 dakika kavurun.Kavrulan malzemeye tuz ilave edin.İçine kremayı bosaltın ve krema köpürmeye baslayınca icine terci ettiginiz baharatlardan ekleyin. üzerini maydonoz koyarak servise sunun.şimdiden afiyet olsun...
Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan İbrahim beye teşekkür ederiz.
-
Önce soganları ince ince dogruyoruz.Daha sonra yapacak oldugunuz tavaya zeytin yagını dökün ve yagı biraz kızdırın.Yag kızdıktan sonra soganları icine atın.Brüksel lahanalarını ince dograyın.Soganla birlikte yagda 10 dakika kavurun.Kavrulan malzemeye tuz ilave edin.İçine kremayı bosaltın ve krema köpürmeye baslayınca icine terci ettiginiz baharatlardan ekleyin. üzerini maydonoz koyarak servise sunun.şimdiden afiyet olsun...