Fırında tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet orta boy patates
    • 4 adet tavuk but
    • 4 adet yeşil biber
    • 1.5 yemek kaşığı salça
    • 5 diş sarımsak
    • tuz,kırmızı biber,
    • karabiber,kekik
    • yağ
  • Yapılışı

    1. Patatesleri soyuyoruz.Soyduktan sonra küp küp kesiyoruz.Biberleride yıkadıktan sonra ister büyük ister küçük doğruyoruz.Diğer yandan fırın tepsimizi yağlıyoruz.Bir kabın içinde yağ, patates, but ve baharatlarımızı karıştırıyoruz sonra tepsimizin içine boşaltıyoruz.Tepsimizi fırına koyuyoruz.Küçük bir kaba salça,su ve sarımsaktan elde edeceğimiz karışımı hazırlıyoruz.Patates ve butların rengi değişince yapdığımız salçalı karışımı patateslerimizin üzerine döküyoruz.Patatesler ve etler salcanın suyunu cekene kadar fırında tutuyoruz daha sonra sıcakolarak servis ediyoruz...
      (tercih erderseniz sulu olarakda yapabilirsiniz veya salca sosu olmadan yapılablir.)

      Bize bu tarifi İstanbul dan yollayan Gülşah hanıma teşekkür ederiz.