Patlıcanlı Pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Patlıcanlı Pilav
-
Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 300 gram kuşbaşı dana eti
- 2 adet patlıcan
- 4-5 adet yeşil tatlı biber
- 3 adet orta boy patates
- 3 adet sert domates
- 4.5 s.bardağı su
- 1 çorba kaşığı margarin
- biraz sıvı yağ
- tuz
-
Yapılışı
-
Öncelikle ilk olarak etleri az bir sıvıyağda derin bir tencerede kavurup sonra kısık ayarda kapağı kapalı pişiriyoruz.
Bu arada pirinçleri ılık suda bir süre bekletiyoruz.Bir yandan patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına biraz ince olacak şekilde kesiyoruz.Etleri de unutmuyoruz arada karıştırıyoruz.
Patlıcanları kızgın yağda arkalı önlü kızrtıyorsunuz.Ne çiğ kalacak şekilde ne de çok çitır olmamalı.Sonra biberleri arzuya göre kafa kısmını kapartın isteseniz öylece kızartın.
Sonra pirinçleri yıakayıp başka bir tencere margarinle ve çok az sıvıyağ koyun.iyice kavurun.Etler pişince kızartığımız patlıcan ve biberleri bir kısmı dışarda kalacak şekilde brkısmıda etlerin üzerine gelecek şekilde tencereye uzunlamasına dik olarak bir patlıcan bir biber olacak şekilde diziyoruz.
Bozmadan kavurduğumuz pirinçleri ortaya doğru etlerin üzerine döküyoruz.Suyunu ve tuzunu koyuyoruz.önce biraz yüksek ateşte 2 dk pişriyoruz.Sonra altını iyice kısıp pişmeye bırakıyoruz.
Pişince kesinlikle karıştırmıyoruz.Sonra 1 saat sarıp dinlendiriyoruz .Servis etmenize yakın patatesleri soyup 1 cm kalınlığında daireler kesiyoruz ve kızartıyoruz sonra aynı şekilde domatesleri halka doğrayıp kızartıyoruz.
En son olarak pilav tenceresinin en üstüne domatesleri dizin sonra patateseri dizin.Biraz büyükçe bir tepsi yada servis tabağını tencerenin ağzını kapatıp ters çevirin.
Tencerenin dibine vurun bütün malzemeler düzgün çıksın.Veeee servise hazır...Afiyet olsun ....
Bize bu tarifi İstanbul dan yollayan Yasemin hanıma teşekkür ederiz.
-
Öncelikle ilk olarak etleri az bir sıvıyağda derin bir tencerede kavurup sonra kısık ayarda kapağı kapalı pişiriyoruz.