Elmalı tarçınlı kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3-4 yumurta
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 1.5 su bardağı yoğurt
    • 1/2 bardak sıvı yağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2-3 su bardağı un
    • 3 elma
    • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Yapılışı

    1. Kek icin sıvı yağ, yumurta, şeker ve kabartma tozu karıştırılır ve sonrasında yogurt eklenip tekrardan cırpılır.

      Sonrasında un eklenmeye baslar, bozadan daha kıvamlı ama yinede akışkan oluncaya kadar un eklenir ve cırpılır.

      Kek hamuru hazır olunca elmalar kabukları soyularak kesilir.İnce olacak şekilde 8-10 dilim olcak sekilde kesilir. Kesilmis dilimlerde 3-4 tane yarık açılır.

      Kek hamuru kaba döküldükten sonra bu elma dilimleri yarıklerı yukarıda kalacak sekilde diklemesine kek hamurunun icine konur ve elmaların üstüne tarçın serpilir.

      Sonrasın da fırına konur.Fırınde önce 150 derecede hafif ateste pişirilir.(kabarması için ilk 10-15 dakika hafif ateşte pişmesi daha iyidir.)
      Ondan sonra da ısı arttırılıp(200-220 dereceye) 15 dakika daha pisirilir.

      Kekimiz servise hazırdır sonrasinda ..afiyet olsun...

      Bize bu tarifi İstanbul dan yollayan Pınar hanıma teşekkür ederiz.