Laz böreği tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 1-1/2 çay bardağı su
    • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
    • 1/2 çay kaşığı tuz
    • 2 yumurta
    • aldığı kadar un
    • Krema için
    • 1lt süt
    • 6 yemek kaşığı silme mısır nişastası
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yumurta sarısı
    • Tarçın karabiber
    • Üstü için
    • 250 gram tereyağ
    • 1çay bardağı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur ve ceviz kadar bezeler yapılır.

      Mısır nişastasında 15-20 dk.bekletilir ve tek tek baklava yufkası gibi ince açılır.

      Tepsi büyüklüğünde kesilerek dizilir.Yarısında krema konur ve kalan yufkalarda dizilir.

      Üstüne kızdırılmış yağ gezdirilir.Börek dilimi gibi dilimlenir.

      170 derecede üzeri kıtır kıtır olana kadar pişirilir.Tatlı ılınınca arzuya göre pudra şekeri yada 1 su bardağı şerbetle ıslatılır. servis yapılır.

      şerbet için 1 su bardağı şeker , 1 su bardağı su 3 dak.kaynatılır.

      Krema içinse yumurta hariç malzemeler karıştırılır.Koyu kıvamlı muhallebi pişirilir ve ılınınca 2 yumurta sarısı mikserle yedirilir. karabiber ve tarçın katılır.

      Bize bu tarifi istanbul dan yollayan Melahat hanıma teşekkür ederiz.