Pazı kavurma tarifi
  • Malzemeler

    • 1bağ pazı
    • 1 su bar.haşlanmış barbunya fasulye
    • 3 orta boy soğan
    • 5 diş sarımsak
    • arzuya göre tereyağ
    • yada zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Pazıları iyice yıkadıktan sonra irice doğrayın üzerine biraz tuz gezdirip kendi suyuyla kısık ateşte haşlayıp süzdürün.
      Yağı kızdırıp salata soğanı gibi doğradığınız soğanları ve ezilmiş sarımsakları koyun.

      Pazıları sıkın suyu gitsin.İyice haşlanmış fasulyeyi, pul biberi, karabiberi koyun.

      Malzemeyi iyice karıştırın altını kısın.Tatlar birbirine özleşsin.Çok kısık ateşte 5-6 dakika pişsin.Sıcak servis yapın afiyet olsun.

      Bize bu tarifi İstanbul dan yollayan Melahat hanıma teşekkür ederiz.